
October 14, 1991 

Very Reverend Father Paren Aved1kian. Pastor 
Joh!' Ar•en'~~. ,.;tu.tr,ch 
NOrtJ:M~~rn ~ftmwa.Y. 
i el4 "ft:hJ an 48075 , ,_._ .. _ -·-;_ .. :.1 ··'· .: 

Father Paren: 

. ""··.'· 

~ 
'-Is rs 
:2-)~&--

Your letter of August 15, 1991 and the correspondence enclosPd with it 
equ ires an interpretation of Article 24 of the Diocesan Byhws pertaining 
o the right of a Diocesan Delegate to attend Parish Council aeet1ngs. -

The Oi ocesan Council, at its meeting of September 20, 1991 discussed 
1e matter at 1 ength and agreed, without dissent, that Article 24 gives 
iocesan Delegates the right, w1thin the Delegate's own discretion, to 
ttend any and all Parish Council meetings without the necessity of an 
witation. A Delegate also has the r1ght to part1c1pate in discussions of 
artsh and Diocesan issues pursuant to th~t portion of Article 24 whic~ 
:ut.llurizes the Diocesan Delegate •to g1ve advice and counsel•. -

D1ocesan Delegates should keep_ theltselves info~d of Partsj~issues so 
r.at De 1 egates adequately 11ay represent the Parish on the Oioc\fan level.'!'. 
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The right to speak, however, does not carry with it a rigtr.t,,,.:t,o•:vote on 

... ters before the Parish Council and Diocesan ~legates •ust.-be aware of 
.:1etr obliga~ion to act 1n a rf'sponsible unner wh1ch w1ll not bit disruptive 
.r Council business. 

I llope thts-helps to resolve any further quest1.:ons that fillY arise and 
:.end my warmest wishes ·to you and your parishioners. God bleU you all 

,cJ may He illbue ~our min_istry with grace and love. 

With prayers. 

Bishop Khajag Barsamian 
Primate 
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